Hovězí roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí roláda
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4796 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
2 plátek | Chléb toastový |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Hořčice |
1 hrst | Houby čerstvé |
750 g | Hovězí maso zadní |
10 ks | Kapary sterilované |
100 g | Máslo čerstvé |
200 g | Maso mleté - mix |
100 ml | Olej stolní |
100 g | Olivy černé |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
100 g | Párky jemné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 271,8mg |
Draslík | 259,9mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 815,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,1mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Chléb toastový, Cibule, Kapary sterilované, Olej stolní, Paprika červená, Paprika žlutá, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Houby čerstvé, Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Maso mleté - mix, Olivy černé, Párky jemné, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí roláda postup přípravy receptu:
1 | Rozklepeme na tenko plát masa. Opepříme, osolíme a potřeme hořčicí, poklademe plátky slaniny. |
2 | Z mletého masa a hub připravíme nádivku. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek, 1 vejce, 2 žloutky, vodou zvlhčené toasty a nakrájenou petrželku. Osolíme a promícháme. |
3 | Směsí potřeme roládu, doprostřed dáme párek. Směs poklademe proužky papriky, nakrájenými olivami a kapary. Srolujeme roládu a svážeme nití. |
4 | Opečeme na oleji zprudka, přidáme trochu teplé vody, roládu zasypeme rozmarýnem, vložíme do trouby, občas podléváme a pečeme při 250 stupních. |
5 | Po 30 minutách zmírníme teplotu a pečeme doměkka. Výpek zahustíme moukou. |