Jednoduchý recept

Kynuté knedlíky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 4797

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
10 g Droždí
750 g Jablka
300 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 601 kcal
Kilojoule 2 513kJ
34% Sacharidy 124 g
7% Tuky 6 g
15% Sodík 291 mg
34% Bílkoviny 19 g

Kynuté knedlíky postup přípravy receptu:

1

Zaděláme kvásek z droždí, mouky, mléka, soli a cukru a když vzejde přidáme ho do prosáté hladké mouky se lžičkou soli a žloutekm.

2

Vlažným mlékem zaděláme těsto a necháme kynout.

3

Rozválíme těsto, vykrájíme čtverečky, které naplníme strouhanými jablky, přidáme cukr se skořicí, uzavřeme a necháme 10 minut dokynout.

4

Vaříme 10 minut ve slané vodě, vyjmeme a pocukrujeme.

Poznámka

jablka oloupaná

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept