Jednoduchý recept

Kančí roláda na česneku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 47988

Ingredience

200 g Anglická slanina
600 g Bramborový knedlík
200 g Cibule
20 g Jíška hotová tmavá
1000 g Kančí maso
30 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
40 g Sádlo škvařené
15 g Sůl
40 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 644 kcal
Kilojoule 2 696kJ
13% Sacharidy 47 g
40% Tuky 30 g
63% Sodík 1 g
82% Bílkoviny 46 g

Kančí roláda na česneku postup přípravy receptu:

1

Kančí maso odblaníme, odřežeme přebytečný tuk, nařízneme tak, aby vznikl větší plát masa, naklepeme, česnek prolisujeme, anglickou slaninu nebo uzený bok nakrájíme na tenčí plátky, cibuli pokrájíme nadrobno. Plát masa potřeme polovinou česneku, poklademe plátky slaniny, zavineme do rolády, povrch potřeme zbylým česnekem, ovážeme provázkem, osolíme a opepříme. V pekáčku roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme do zlatova, přiložíme roládu, podlijeme troškou vody a dáme do trouby péct. V průběhu pečení podléváme vodou a poleváme vypečeným tukem.

2

Upečenou roládu vyjmeme, zbavíme provázku a pokrájíme na plátky. Do výpeku v pekáčku nasypeme mletou papriku, necháme rozpustit, podle potřeby naředíme vodou zahustíme tmavou jíškou, krátce povaříme a odstavíme. Maso upravíme na talíře, doplníme bramborovým knedlíkem a přelijeme šťávou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept