Recept

Jablečný dezert se sněhem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 47989

Ingredience

Na těsto
100 g Cukr krupice
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
2 g Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
Na náplň
50 g Cukr krupice
500 g Jablka
60 ml Voda pitná
Na sníh
10 g Cukr vanilka
2 ml Tresť vanilková
4 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 839kJ
16% Sacharidy 57 g
27% Tuky 20 g
7% Sodík 138 mg
16% Bílkoviny 9 g

Jablečný dezert se sněhem postup přípravy receptu:

1

V míse ušleháme máslo a cukr do pěny. Postupně všleháme žloutky a mouku se solí. Pokud je těsto příliš suché, přidáme lžíci vody. Těsto vypracujeme dohladka, vytvoříme kouli, zabalíme do fólie a uložíme na 15 minut do lednice.

2

Na pomoučněném vále rozválíme z těsta tenkou placku, kterou rozložíme na dno koláčové formy, zakryjeme pečícím papírem a zatížíme keramickými kuličkami nebo fazolemi. Necháme chvíli uležet a potom ve středně vyhřáté troubě pečeme 15 minut a necháme vychladnout.

3

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájená povaříme na mírném ohni v rendlíku spolu s cukrem a vodou asi 10 minut, jablka se nesmí rozvařit, jen změknout. Zatímco chladnou ušleháme hustý sníh z bílků, postupně vmícháme vanilkový cukr a vanilkovou tresť. Z formy vysypeme zátěž a vyndáme papír, na upečený korpus navršíme jablečnou náplň. Tu pokryjeme bílkovým sněhem, uhladíme a dáme do středně vyhřáté trouby péct na 15 minut,až špičky sněhu začnou hnědnout. Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept