Jednoduchý recept

Okurky plněné ochucenou rýží

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 47994

Ingredience

1 hrst Bazalka
5 ks Cibulka jarní
0,5 dl Citronová šťáva
4 ks Okurka salátová
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rýže loupaná
10 g Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
0,5 l Vývar drůbeží
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 474 kcal
Kilojoule 1 984kJ
18% Sacharidy 64 g
9% Tuky 7 g
27% Sodík 542 mg
22% Bílkoviny 13 g

Okurky plněné ochucenou rýží postup přípravy receptu:

1

Okurky důkladně omyjeme, rozpůlíme, částečně vydlabeme.

2

V hrnci uvaříme v dostatečném množství osolené vody rýži - nejprve ji vaříme 20 minut přikrytou pokličkou, pak 5 minut odkrytou.

3

Jarní cibulky omyjeme, nakrájíme na jemno. V míse je smícháme s rýží, vejci a strouhankou. Směs dochutíme citronovou šťávou, pepřem, solí, promícháme a vložíme do vydlabaných okurek, které naskládáme do zapékací žáruvzdorné mísy. Podlijeme vývarem, přikryjeme a přikryté dusíme 30 až 40 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů. Následně okurky z mísy vyndáme a uložíme do tepla, do vývaru vmícháme zakysanou smetanu, dochutíme bazalkou, krátce povaříme.

4

Okurky podáváme přelité omáčkou, vhodnou přílohou je pečivo.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept