Okurky plněné ochucenou rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurky plněné ochucenou rýží
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47994 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
5 ks | Cibulka jarní |
0,5 dl | Citronová šťáva |
4 ks | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže loupaná |
10 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
0,5 l | Vývar drůbeží |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 124,4mg |
Draslík | 911,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Okurka salátová, Rýže loupaná, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Okurky plněné ochucenou rýží postup přípravy receptu:
1 | Okurky důkladně omyjeme, rozpůlíme, částečně vydlabeme. |
2 | V hrnci uvaříme v dostatečném množství osolené vody rýži - nejprve ji vaříme 20 minut přikrytou pokličkou, pak 5 minut odkrytou. |
3 | Jarní cibulky omyjeme, nakrájíme na jemno. V míse je smícháme s rýží, vejci a strouhankou. Směs dochutíme citronovou šťávou, pepřem, solí, promícháme a vložíme do vydlabaných okurek, které naskládáme do zapékací žáruvzdorné mísy. Podlijeme vývarem, přikryjeme a přikryté dusíme 30 až 40 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů. Následně okurky z mísy vyndáme a uložíme do tepla, do vývaru vmícháme zakysanou smetanu, dochutíme bazalkou, krátce povaříme. |
4 | Okurky podáváme přelité omáčkou, vhodnou přílohou je pečivo. |
Poznámka
Servírujeme teplé.