Jednoduchý recept

Kančí maso dušené se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47995

Ingredience

1 g Bobkový list
600 g Brambory pečené
150 g Celer bulvový
200 g Cibule
400 g Cuketa
20 g Hořčice
1000 g Kančí kýta
100 g Mrkev kořen
2 g Nové koření celé
5 g Paprika mletá pálivá
20 g Paprika mletá sladká
5 g Pepř černý mletý
150 g Petržel kořen
80 g Sádlo škvařené
15 g Sůl
300 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 629 kcal
Kilojoule 2 630kJ
17% Sacharidy 60 g
78% Tuky 59 g
52% Sodík 1 g
77% Bílkoviny 43 g

Kančí maso dušené se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Kančí maso odblaníme, nakrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, cukety bez jader krájíme na malé kostičky.

2

V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, osmahneme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, podlijeme troškou vína, zakryjeme pokličkou, dusíme a podléváme, dokud nespotřebujeme všechno víno. Nyní maso osolíme, opepříme, okořeníme bobkovým listem, novým kořením, přidáme hořčici, zeleninu, podlijeme vodou a dodusíme. Hustotu šťávy regulujeme vodou, již nezahušťujeme moukou.

3

Maso se zeleninou rozdělíme na talíře a podáváme s pečeným bramborem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept