Jednoduchý recept

Bramborová polévka

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Bramborová polévka 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 48

Ingredience

400 g Brambory
40 g Celer bulvový
60 g Cibule
53,3 g Kapusta hlávková
0,6 g Kmín celý
0,6 g Majoránka
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
53,3 g Mrkev kořen
0,6 g Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
40 g Petržel kořen
13,3 g Polévkové koření
20 g Sůl
66,6 g Tuk
2 l Voda pitná
10 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 126 kcal
Kilojoule 528kJ
4% Sacharidy 14 g
26% Tuky 19 g
40% Sodík 803 mg
5% Bílkoviny 3 g

Bramborová polévka postup přípravy receptu:

1

Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na tuku do růžova, zasypeme prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku.

2

Za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažnou vodou a po uvedení do varu vaříme nejméně 10 minut.

3

Do povařené polévky přidáme očištěnou, na kostičky nebo na nudličky nakrájenou částečně vařenou zeleninu, kmín, mletý pepř, majoránku a část dávky soli a za občasného míchání uvaříme téměř doměkka.

4

Oloupané, na malé kostky nakrájené brambory vaříme zvlášť v mírně osolené vodě do poloměkka. Spolu s třeným česnekem je přidáme do polévky a dovaříme je.

5

Uvařenou polévku nakonec dochutíme polévkovým kořením a důkladně provaříme.

6

Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept