Placky z brambor s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Placky z brambor s cibulí
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48005 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
200 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 510,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Placky z brambor s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Oloupané uvařené brambory nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo a lžíci oleje, krátce osmažíme cibuli a pak k ní přidáme nastrouhané brambory, osolíme, na středním ohni 3 minuty smažíme. Pánev poté přikryeme pokličkou a 15 minut brambory jen prohříváme. Vidličkou následně placku přitlačíme ke dnu pánve, necháme ji ze spodní strany zezlátnout. Na pánev opět položíme pokličku, pánev otočíme a placku na pokličce dáme na chvíli stranou. Do pánve vlijeme lžíci oleje, z pokličky do něj necháme sklouznout placku a ještě 5 minut smažíme z druhé strany. |
3 | Placky podáváme posypané jemně nasekanou natí petrželky. Můžeme je konzumovat samostatně nebo jako přílohu k salátům. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Místo petrželové natě je placky možné posypat jemně nasekanou pažitkou.