Jednoduchý recept

Kančí maso s křenovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 48013

Ingredience

50 g Cibule
30 ml Citronová šťáva
30 g Cukr krupice
1000 g Kančí maso
480 g Knedlík kynutý
100 g Křen
50 g Mandle plátky
1 ks Masox
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
2 g Nové koření celé
2 g Pepř černý celý
100 g Pórek
150 ml Smetana 16% (pochoutková)
8 g Sůl
1500 ml Voda pitná
300 g Zelenina kořenová
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 781 kcal
Kilojoule 3 270kJ
17% Sacharidy 61 g
51% Tuky 38 g
27% Sodík 538 mg
88% Bílkoviny 49 g

Kančí maso s křenovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Odblaněné kančí maso nakrájíme na větší kousky, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, pórek pokrájíme na tenká kolečka, cibuli nadrobno, šunku na kostičky, křen nastrouháme. Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu. Osolíme, přisypeme kořenovou zeleninu, cibuli, pórek, přidáme kousky masa, přihodíme kostku Masoxu, nové koření, celý pepř a vaříme zvolna do měkka. Mezitím na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme kostičky šunky, osmahneme, zasypeme moukou, krátce orestujeme, opatrně přilijeme do hrnce. Když bude maso měkké a omáčka správně hustá, zakápneme ji citronovou šťávou, dochutíme cukrem, přimícháme strouhaný křen, mandlové lupínky, zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.

2

Omáčku s masem rozdělíme na talíře, podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept