Jednoduchý recept

Kančí plátky s brusinkovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 48014

Ingredience

1 g Bobkový list
60 g Cibule
40 g Citrony
15 g Hořčice
2 g Jalovec
30 g Jíška hotová tmavá
1000 g Kančí kýta
480 g Knedlík kynutý
100 g Kompot brusinkový
10 g Křen
150 g Marmeláda rybízová
2 g Nové koření celé
100 g Pomeranče
100 g Sádlo škvařené
12 g Sůl
200 ml Víno červené
200 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 701 kcal
Kilojoule 2 933kJ
18% Sacharidy 65 g
36% Tuky 27 g
39% Sodík 783 mg
77% Bílkoviny 43 g

Kančí plátky s brusinkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Kančí kýtu nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, oloupaný citron a pomeranč nakrájíme na kostičky, křen nastrouháme. V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli s kořenovou zeleninou, osmahneme, přidáme citron, promícháme a nyní přiložíme plátky masa, osolíme, opepříme, krátce orestujeme, podlijeme troškou vody, okořeníme novým kořením, jalovcem, bobkovým listem, hrnec zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Maso vyjmeme, do šťávy přilijeme vodu, zahustíme tmavou jíškou, přidáme rybízovou marmeládu, scezené brusinky, pomeranč, křen, hořčici, krátce povaříme, přilijeme červené víno, promícháme a odstavíme.

2

Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept