Jednoduchý recept

Kančí pečeně na česneku se smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 48017

Ingredience

180 g Anglická slanina
900 g Kančí kýta
480 g Knedlíky bramborové
70 g Máslo čerstvé
30 ml Ocet vinný
3 g Pepř černý mletý
200 g Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
8 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 798 kcal
Kilojoule 3 337kJ
18% Sacharidy 64 g
54% Tuky 40 g
29% Sodík 574 mg
77% Bílkoviny 43 g

Kančí pečeně na česneku se smetanou postup přípravy receptu:

1

Kančí kýtu vcelku odblaníme, polovinu slaniny nakrájíme na klínky a maso slaninou prošpikujeme, druhou polovinu slaniny nakrájíme na kostičky. V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme kostičky slaniny a osmahneme. Přiložíme maso, osolíme, opepříme, povrch polijeme trochou másla z pekáčku, potřeme prolisovaným česnekem, zbytek česneku dáme do pekáčku, zakápneme octem a dáme péct. Podle potřeby podléváme vodou.

2

Upečené maso nakrájíme na plátky, vypečenou šťávu zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme. Jako příloha jsou vhodné bramborové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept