Recept

Crostini - domácí bílý chléb s olivovou pastou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 48024

Ingredience

Těsto
1 kávová lžička Cukr krupice
22 g Droždí
50 g Hera
3,5 dl Mléko polotučné
750 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
Přísady
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Sýr Oštiepok
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
250 g Šunka uzená
Olivová pasta
1 ks Chilli paprička
0,5 kávová lžička Cukr krupice
100 g Olivy zelené
100 g Olivy černé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
3 ks Rajčata sušená sterilovaná
0,5 kávová lžička Sůl
4 stroužek Česnek
Na opečení
1 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Česnekové máslo

Nutriční hodnoty jedné porce

96% Kalorie 1,894 kcal
Kilojoule 7 925kJ
56% Sacharidy 202 g
132% Tuky 99 g
86% Sodík 2 g
113% Bílkoviny 63 g

Crostini - domácí bílý chléb s olivovou pastou postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme prosátou mouku, uděláme do ní důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice. Přidáme k nim 1 lžičku cukru a zalijeme 1 dl vlažného mléka. Když kvasnice vykynou, k mouce přidáme sůl, vejce a

2

roztopené vlahé máslo s Herou. Vše promícháme, přilijeme ještě 2.5 dl mléka a těsto důkladně uhněteme. Poprášíme ho trochou mouky, zakryjeme čistou utěrkou a necháme v teple kynout asi 45-60 minut.

3

Mezitím si nakrájíme uzenou šunku na drobné kostičky a nastrouháme sýr. Každou ingredienci odložíme zvlášť do misek. Omyjeme petrželku s tymiánem, vodu setřepeme a drobně je posekáme.

4

Ještě si připravíme olivovou pikantní pastu. Černé a zelené nakládané olivy (bez pecek) scedíme, necháme okapat a drobně je pokrájíme. Nakládaná sušená rajčata nakrájíme na malé kousky. Malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a drobně pokrájíme. Očištěný česnek prolisujeme. Petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme. Vše dáme do jedné mísy a tyčovým mixérem rozmixujeme. Podle chuti osolíme, opepříme a můžeme i přidat cukr.

5

Vykynuté těsto na pomoučeném vále rozdělíme na 3 části. Do první části těsta zapracujeme šunku, do druhé části sýr, do třetí bylinky. Každou část těsta uhněteme do bochánku. Z bochánků vyválíme válečky stejné velikosti, zakryjeme je a necháme asi 10 minut odpočinout. Potom z nich upleteme cop, který položíme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ho asi 15-20 minut kynout. Poté ho dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 170°C-180°C přibližně 35-40 minut. Aby se nám chléb nepřipálil, po 15 minutách pečení ho překryjeme pečícím papírem.

6

Upečený chléb necháme vychladnout, poom ho nakrájíme na plátky. V pánvi si rozpálíme česnekové máslo s olivovým olejem a plátky opečeme z každé strany dozlatova. Horké potřeme olivovou pastou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept