Jednoduchý recept

Angreštová šťáva

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 48027

Ingredience

1 kg Angrešt
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

1% Kalorie 22 kcal
Kilojoule 92kJ
1% Sacharidy 5 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
1% Bílkoviny 0 g

Angreštová šťáva postup přípravy receptu:

1

Plody angreštu očistíme, odstraníme stopky a omyjeme. Nasypeme do hrnce, přilijeme vodu a na mírném ohni zahříváme, až začnou bobule praskat.

2

Šťávu můžeme také z ovoce vylisovat a vyvařit na 1/3 množství. Rozdělíme do malých skleniček a při teplotě 80°C sterilujeme v zavařovacím hrnci 25 minut.

Poznámka

Použijeme nezralé ovoce. Šťáva slouží jako přídavek do džemů a marmelád k jejich zahuštění.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept