Jednoduchý recept

Smažená krkovička s jemnou hrachovou kaší

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 48042

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Hořčice
450 g Hrášek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
600 g Vepřová krkovička
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 640 kcal
Kilojoule 2 676kJ
11% Sacharidy 39 g
54% Tuky 40 g
62% Sodík 1 g
57% Bílkoviny 32 g

Smažená krkovička s jemnou hrachovou kaší postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme 1 lžíci másla a na něm nakrájenou cibuli krátce osmažíme, pak přilijeme vývar, přisypeme hrášek a přikryté pokličkou dusíme na mírném ohni 10 minut. Měkký hrášek slijeme a necháme v sítu okapat, potom rozmixujeme se smetanou, opepříme a osolíme.

2

Vepřovou krkovičku rozkrájíme na plátky, které omyjeme a osušíme, potřeme hořčicí a podle chuti opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme olej a zbylé máslo, porce masa na něm prudce osmahneme z obou stran a pak pomalu 5 minut z každé strany dosmažíme.

3

Smaženou krkovičku podáváme s hrachovou kaší.

Poznámka

Místo hrachové kaše můžeme jako přílohu k smažené krkovičce podávat vařené brambory a zelný salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept