Zapečená nakrájená bageta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená nakrájená bageta
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48067 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 ks | Bageta |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
200 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 150g |
---|---|
Cholesterol | 311,8mg |
Draslík | 540,1mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 61,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Cibule, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapečená nakrájená bageta postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Petrželku omyjeme a najemno nasekáme. V pánvi rozehřejeme máslo a nakrájenou cibuli a petrželku na něm lehce osmahneme. |
2 | V misce rozšleháme smetanu s vejci, opepříme a osolíme. Bagety příčně rozkrájíme, sýr nakrájíme na plátky. |
3 | Zapékací formu vytřeme zbylým máslem a pokládáme do ní střídavě plátek sýra a plátek bagety, kterou pokapeme vývarem a potřeme směsí cibule a petrželky. Tímto způsobem zaplníme formu, a poté zalijeme rozšlehanou smetanou s vajíčky. |
4 | Formu vložíme do trouby, předehřáté na 200°C a pečeme 20 minut dozlatova. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je zelený salát nebo salát z rajčat.