Jednoduchý recept

Pařížský špenátový chléb se sázeným vejcem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 48085

Ingredience

10 krajíc Chléb celozrnný pšenično-žitný
200 g Cibule
250 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
10 g Sůl
10 ks Vejce slepičí
50 g Česnek
1000 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 291kJ
2% Sacharidy 9 g
36% Tuky 27 g
27% Sodík 550 mg
20% Bílkoviny 11 g

Pařížský špenátový chléb se sázeným vejcem postup přípravy receptu:

1

Čerstvý špenát zbavíme stopek, dobře jej opereme a osušíme. Nadrobno pokrájíme oloupaný česnek a cibuli.

2

Ve velké pánvi rozpustíme máslo a na něm opečeme česnek. Přidáme cibuli se špenátem, osolíme, opepříme a směs podusíme doměkka. Hotový špenát necháme okapat a dosušíme jej v ubrousku.

3

Krajíce tmavého francouzského chleba Poilâne opečeme nasucho dokřupava jako topinky. Na každý krajíc rozložíme dušený špenát tak, aby uprostřed vznikla malá jamka, do které rozklepneme vejce.

4

Vejce osolíme a chleby dáme zapéci do trouby předehřáté na 180 °C, nebo na 6 minut pod gril.

Poznámka

Špenátový chléb můžeme podávat místo s vejcem také se sýrem, šunkou, nebo kuřecím prsíčkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept