Pařížský špenátový chléb se sázeným vejcem

22 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
28 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvý špenát zbavíme stopek, dobře jej opereme a osušíme. Nadrobno pokrájíme oloupaný česnek a cibuli.
  • 2
    Ve velké pánvi rozpustíme máslo a na něm opečeme česnek. Přidáme cibuli se špenátem, osolíme, opepříme a směs podusíme doměkka. Hotový špenát necháme okapat a dosušíme jej v ubrousku.
  • 3
    Krajíce tmavého francouzského chleba Poilâne opečeme nasucho dokřupava jako topinky. Na každý krajíc rozložíme dušený špenát tak, aby uprostřed vznikla malá jamka, do které rozklepneme vejce.
  • 4
    Vejce osolíme a chleby dáme zapéci do trouby předehřáté na 180 °C, nebo na 6 minut pod gril.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.