Zaječí závitky na pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí závitky na pivě
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 48087 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
200 g | Bramborová kaše |
1 špetka | Chilli koření mleté |
30 g | Cibule |
1 g | Jalovec |
20 g | Máslo čerstvé |
1 g | Nové koření celé |
1 g | Pepř černý celý |
2 g | Pepř černý mletý |
200 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
30 g | Slanina vepřová |
4 g | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
70 g | Sýr krémový |
1 ks | Vejce slepičí |
300 g | Zaječí kýta |
20 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 286,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Bramborová kaše, Chilli koření mleté, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl, Sýr krémový, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Šunka dušená, Zaječí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zaječí závitky na pivě postup přípravy receptu:
1 | Plátky masa ze zaječí zadní kýty naklepeme, cibuli nakrájíme nadrobno, šunku na drobné kostičky, žampiony na plátky, slaninu na nudličky. |
2 | V pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme kousek másla, přisypeme cibuli, žampiony, šunku a orestujeme. Přidáme tavený sýr, vejce a na mírném ohni stále mícháme, až se sýr zcela rozteče. Odstavíme z ohně, necháme vychladnout a touto směsí potřeme plátky masa. Zabalíme do závitků, spíchneme párátky, vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme, podlijeme pivem, přidáme celý pepř, nové koření, jalovec, bobkový list a špetku chilli koření. Pekáček vložíme do trouby a pokrm pečeme asi půl hodiny. |
3 | Upečené závitky podáváme s bramborovou kaší. |