Zaječí plátky na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí plátky na víně
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 48096 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
400 g | Cibule |
30 g | Jíška hotová tmavá |
30 ml | Martell cognac |
100 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
80 g | Protlak rajčatový |
600 g | Rýže dušená |
70 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
1 g | Tymián sušený |
200 ml | Víno červené |
900 g | Zaječí maso |
250 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 149,4mg |
Draslík | 763,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Rýže dušená, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Víno červené, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška hotová tmavá, Martell cognac, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zaječí plátky na víně postup přípravy receptu:
1 | Vykoštěné a odblaněné zaječí maso nakrájíme na plátky, očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na kostičky. |
2 | Do hrnce nasypeme slaninu, cibuli, zeleninu, česnek, přidáme máslo, bobkový list, tymián, plátky masa osolíme, opepříme a položíme navrch. Podlijeme vínem, hrnec zakryjeme pokličkou a vše dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vínem. |
3 | Plátky vyjmeme, ze šťávy odstraníme bobkový list, přidáme rajčatový protlak, přilijeme koňak, zahustíme tmavou jíškou a šťávu se zeleninou rozmixujeme. |
4 | Plátky masa upravíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme šťávou. |