Jednoduchý recept

Zaječí plátky na víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 48096

Ingredience

1 g Bobkový list
400 g Cibule
30 g Jíška hotová tmavá
30 ml Martell cognac
100 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
80 g Protlak rajčatový
600 g Rýže dušená
70 g Slanina vepřová
10 g Sůl
1 g Tymián sušený
200 ml Víno červené
900 g Zaječí maso
250 g Zelenina kořenová
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 571 kcal
Kilojoule 2 388kJ
10% Sacharidy 37 g
33% Tuky 25 g
41% Sodík 828 mg
68% Bílkoviny 38 g

Zaječí plátky na víně postup přípravy receptu:

1

Vykoštěné a odblaněné zaječí maso nakrájíme na plátky, očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na kostičky.

2

Do hrnce nasypeme slaninu, cibuli, zeleninu, česnek, přidáme máslo, bobkový list, tymián, plátky masa osolíme, opepříme a položíme navrch. Podlijeme vínem, hrnec zakryjeme pokličkou a vše dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vínem.

3

Plátky vyjmeme, ze šťávy odstraníme bobkový list, přidáme rajčatový protlak, přilijeme koňak, zahustíme tmavou jíškou a šťávu se zeleninou rozmixujeme.

4

Plátky masa upravíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept