Zaječí plátky na houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí plátky na houbách
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 48097 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory pečené |
300 g | Houby čerstvé |
30 g | Kečup |
40 g | Olej slunečnicový |
3 g | Pepř černý mletý |
30 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
900 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 124,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Olej slunečnicový, Slanina vepřová, Sůl, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kečup, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zaječí plátky na houbách postup přípravy receptu:
1 | Plátky zaječího masa naklepeme, osolíme a opepříme. Houby nakrájíme na plátky, slaninu na nudličky. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, přiložíme plátky masa a osmažíme z obou stran. Smažíme zvolna, aby se maso dobře propeklo. Maso vyjmeme, do tuku nasypeme slaninu, částečně rozškvaříme, přidáme houby a orestujeme. Nakonec přimícháme kečup, krátce podusíme a odstavíme. Plátky masa upravíme na talíře, doplníme pečeným bramborem a přelijeme houbovou směsí. |