Jednoduchý recept

Kompot z čerstvých bezinek

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Kompot z čerstvých bezinek 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 48106

Ingredience

3 kg Bezinky
1 kávová lžička Citronová šťáva
750 g Cukr krystal
4 ks Hřebíček
1 ks Skořice celá
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 520 kcal
Kilojoule 2 175kJ
37% Sacharidy 134 g
2% Tuky 2 g
1% Sodík 24 mg
4% Bílkoviny 2 g

Kompot z čerstvých bezinek postup přípravy receptu:

1

Bezinky důkladně omyjeme a odstraníme stopky. Bobule rozdělíme do čistých sklenic.

2

V kastrolu rozmícháme ve vodě cukr, přidáme skořici a hřebíček. Povaříme a roztok necháme vychladnout. Přilijeme citronovou šťávu, přecedíme a zalijeme bezinky.

3

Sklenice zavíčkujeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 30 minut. Necháme vychladnout v hrnci, poté vyjmeme a uchováme na chladnějším a temném místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept