Pečené brambory pro labužníky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené brambory pro labužníky
Pečené brambory pro labužníky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 48107 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
8 ks | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibulka jarní |
300 g | Játra kuřecí |
4 polévková lžíce | Kaviár |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Okurky nakládané |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř citronový |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce | Rajčata sušená sterilovaná |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 447,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 9g |
Vitamín B6 | 2,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,4mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibulka jarní, Játra kuřecí, Kaviár, Okurky nakládané, Olej slunečnicový, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř citronový, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečené brambory pro labužníky postup přípravy receptu:
1 | Omyté brambory ve slupce osolíme, zabalíme do alobalu a dáme je na plech do předehřáté trouby na 180°C péct. Pečeme přibližně 25 minut (na středním roštu). |
2 | Kuřecí játra očistíme, zbavíme blanek, žilek, omyjeme a necháme okapat. Vidličkou je rozmačkáme. Očistíme a omyjeme jarní cibulku s česnekem. Cibulku pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, zpěníme cibulku, přidáme játra, česnek, pepř, promícháme a restujeme asi 3 minuty. Pak vše dáme do mísy. Omyjeme petrželku, polovinu drobně pokrájíme a polovinu odložíme na ozdobu. Ještě drobně nakrájíme sušená rajčata, sladkokyselé malé okurky a přidáme je k játrům. |
4 | Opečené brambory vyjmeme, rozpůlíme, částečně je vydlabeme a dužinu přidáme do mísy k játrům. Promícháme a dochutíme vše solí. Směsí naplníme brambory. |
5 | Naplněné brambory ozdobíme červeným kaviárem, lístky petrželky, upravíme je na mísu a servírujeme. |