Jednoduchý recept

Zavařený bezinkový mošt

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 48109

Ingredience

3 kg Bezinky
100 g Cukr krystal
2,5 g Kyselina citrónová
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 258 kcal
Kilojoule 1 078kJ
18% Sacharidy 65 g
2% Tuky 2 g
1% Sodík 19 mg
4% Bílkoviny 2 g

Zavařený bezinkový mošt postup přípravy receptu:

1

Použijeme pouze zralé plody černého bezu, propláchneme je studenou vodou a odstraníme stopky. Důkladně rozmačkáme a necháme několik hodin odstát, aby pustily šťávu.

2

Poté vylisujeme a znovu necháme stát. Jakmile se usadí kal, přecedíme přes plátno, nebo stočíme čistou šťávu gumovou hadičkou.

3

Odměříme 1l šťávy, přilijeme vodu, vmícháme cukr, kyselinu citronovou a vše necháme rozpustit.

4

Hotovou šťávu rozdělíme do lahví, uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 20 minut.

5

Po vyjmutí necháme vychladnout a uchováme na temné, studeném místě.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na odstátí-několik hodin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept