Jednoduchý recept

Zavařenina ze slív se slivovicí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 48110

Ingredience

40 ml Citronová šťáva
500 g Cukr želírovací
4 cl Slivovice
1,5 kg Slívy
150 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 229 kcal
Kilojoule 957kJ
15% Sacharidy 53 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 9 mg
4% Bílkoviny 2 g

Zavařenina ze slív se slivovicí postup přípravy receptu:

1

Omyté, rozpůlené a vypeckované slívy nakrájíme na dílky. Smícháme s želírovacím cukrem 3plus1, suchým červeným vínem, citronovou šťávou a alespoň 12 hodin necháme v klidu. Po 12 hodinách přivedeme k varu a na silném ohni vaříme asi 4 minuty (podle návodu na obalu); tato směs někdy želíruje až po 5 minutách, proto je nutné provést želírovací zkoušku.

2

Před koncem doby vaření přilijeme a vmícháme slivovici. Ihned plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou a dobře uzavřeme.

Poznámka

Slívy můžeme nahradit švestkami. Švestka má podlouhlý tvar, pevnou dužinu a odlučitelnou pecku. Slívy mají měkčí dužinu a rozmanité tvary. Červené víno můžeme nahradit jablečnou šťávou. Želírovací zkouška – před uplynutím doby vaření necháme horkou hmotu odkapat. Pokud je poslední kapka tuhá bude tuhá i zavařenina, jinak necháme povařit ještě 1-2 minuty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept