Řecký salát Ambiente - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řecký salát Ambiente
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 48114 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
300 g | Okurka salátová |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
10 g | Olivy zelené |
200 g | Paprika červená |
1200 g | Paprika zelená |
500 g | Paprika žlutá |
500 g | Rajčata |
60 g | Sýr Feta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 2,0mg |
Draslík | 521,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 221,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurka salátová, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Olivy zelené, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Řecký salát Ambiente postup přípravy receptu:
1 | Očistíme vyzrálá rajčata, červené, žluté a zelené papriky zbavíme stopek a jader, oloupeme okurku a nasekáme čerstvé oregano. |
2 | Zeleninu pokrájíme na 2 cm kostky, vložíme do mísy, osolíme mořskou solí a necháme několik minut odležet. Pak směs přelijeme řeckým extra panenským olivovým olejem, přidáme zelené řecké olivy s peckou, nasekané čerstvé oregano a zamícháme. |
3 | Salát rozdělíme na talíře, ozdobíme kostkami řeckého ovčího sýru feta a vše ještě zakapeme olivovým olejem. |
4 | Servírujeme s čerstvým bílým chlebem. |