Avokádový salát s gorgonzolou

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
931 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
56 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře vyzrálé avokádo oloupeme, očistíme čerstvé jahody a oloupeme a vypeckujeme medový (žlutý) meloun. Ovoce a sýr gorgonzola pokrájíme na 1 cm kostičky, vložíme do mísy a lehce promícháme. Ke směsi přidáme natrhaný salát dubový list, opraný a osušený polníček a černé olivy s peckou.
  • 2
    Dále připravíme dresink tak, že smícháme panenský olivový olej s pomerančovou šťávou, přilijeme včelí med a vyšleháme tak, aby se suroviny dobře spojily. Dresink přidáme k ovoci se sýrem a salátem, vše lehce smícháme a rozdělíme na talíře.
  • 3
    Servírujeme posypané nasekanými vlašskými ořechy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.