Jednoduchý recept

Salát s restovanými telecími játry

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 48119

Ingredience

200 g Balsamico ocet
200 g Cibule
1 kg Játra telecí
1 l Mléko polotučné
100 g Máslo čerstvé
400 g Olej olivový extra panenský
5 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
300 g Rukola
300 g Salát Polníček
300 g Salát listový Dubáček
10 g Sůl
200 ml Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 644 kcal
Kilojoule 2 694kJ
5% Sacharidy 18 g
66% Tuky 50 g
24% Sodík 487 mg
44% Bílkoviny 25 g

Salát s restovanými telecími játry postup přípravy receptu:

1

Oprané a osušené listy salátů polníček, rukola a dubáček natrháme na přiměřeně velké kousky, dáme do mísy, přilijeme extra panenský olivový olej, balzamikový ocet a zlehka promícháme.

2

Telecí játra očistíme, nakrájíme na plátky o síle 1,5 cm a na na 1 hodinu naložíme do mléka.

3

Mezitím najemno nasekáme petrželku a nahrubo nakrájíme oloupanou červenou cibuli.

4

Játra z mléka vyjmeme, osušíme utěrkou a nakrájíme na 1,5 cm proužky, které opepříme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm telecí proužky zprudka opečeme 1 minutu z každé strany. Přidáme cibuli a máslo, vše krátce orestujeme, játra odsuneme na kraj pánve a přilijeme dobré portské víno. Víno se rychle zredukuje a když zhoustne a spojí se s výpekem, promícháme je s orestovanými játry. Podle chuti vše osolíme, přidáme nasekanou petrželku a ještě zlehka promícháme.

5

Namíchaný salát rozdělíme na talíře, na něj navršíme restovaná telecí játra a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept