Špenátová polévka Ambiente

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
53 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
9 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém hrnci na másle orestujeme vyloupané očištěné krevetky a odložíme je stranou. Oloupeme cibulku a česnek, česnek pokrájíme na tenké plátky, cibulku nadrobno nakrájíme.
  • 2
    V hrnci na olivovém oleji necháme zesklovatět česnek s cibulkou, přisypeme mouku a dobře rozmícháme dohladka, aby se nenadělaly hrudky. Zalijeme studeným mlékem a 2 litry zeleninového základu Ambiente (zeleninový vývar), vše dobře provaříme alespoň půl hodiny a nakonec zjemníme smetanou.
  • 3
    Do uvařené směsi přidáme dobře opraný a stopek zbavený listový špenát, osolíme, dohladka rozmixujeme a přes jemný cedník přecedíme na restované krevety.
  • 4
    Servírujeme s bílým opečeným chlebem.
  • 6
    Zeleninový základ Ambiente [47025]:
  • 7
    Karotky, celerové bulvy a cibuli oloupeme, nakrájíme na větší kostky a dáme do hrnce. Přidáme stonky řapíkatého celeru, zalijeme studenou vodou, přidáme pepř, nové koření a tymián. Pomalu přivedeme k varu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme plamen na minimum. Vývar se nesmí vařit, měl by se pouze „táhnout“.
  • 8
    Po jedné hodině přidáme nakrájený pórek a „táhneme“ další hodinu.
  • 9
    Vývar scedíme přes hustý cedník a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.