Recept

Špenátová polévka Ambiente

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 48121

Ingredience

50 g Cibule
150 g Krevety tygří - loupané
1,2 l Mléko plnotučné
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
120 g Máslo čerstvé
90 g Olej olivový
900 ml Smetana 33% (šlehačka)
10 g Sůl
20 g Česnek
400 g Špenát listový čerstvý
Zeleninový základ Ambiente [47025]
600 g Celer bulvový
200 g Celer řapíkatý
400 g Cibule
1000 g Karotka
20 g Nové koření celé
20 g Pepř černý celý
400 g Pórek
20 g Tymián čerstvý
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 676 kcal
Kilojoule 2 826kJ
11% Sacharidy 41 g
71% Tuky 53 g
30% Sodík 592 mg
25% Bílkoviny 14 g

Špenátová polévka Ambiente postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci na másle orestujeme vyloupané očištěné krevetky a odložíme je stranou. Oloupeme cibulku a česnek, česnek pokrájíme na tenké plátky, cibulku nadrobno nakrájíme.

2

V hrnci na olivovém oleji necháme zesklovatět česnek s cibulkou, přisypeme mouku a dobře rozmícháme dohladka, aby se nenadělaly hrudky. Zalijeme studeným mlékem a 2 litry zeleninového základu Ambiente (zeleninový vývar), vše dobře provaříme alespoň půl hodiny a nakonec zjemníme smetanou.

3

Do uvařené směsi přidáme dobře opraný a stopek zbavený listový špenát, osolíme, dohladka rozmixujeme a přes jemný cedník přecedíme na restované krevety.

4

Servírujeme s bílým opečeným chlebem.

5

6

Zeleninový základ Ambiente [47025]:

7

Karotky, celerové bulvy a cibuli oloupeme, nakrájíme na větší kostky a dáme do hrnce. Přidáme stonky řapíkatého celeru, zalijeme studenou vodou, přidáme pepř, nové koření a tymián. Pomalu přivedeme k varu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme plamen na minimum. Vývar se nesmí vařit, měl by se pouze „táhnout“.

8

Po jedné hodině přidáme nakrájený pórek a „táhneme“ další hodinu.

9

Vývar scedíme přes hustý cedník a necháme vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept