Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 215 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 48122

Ingredience

800 g Brambory
1,5 kg Karotka
600 g Kuřecí prsa
20 ml Mléko polotučné
2 g Muškátový oříšek
100 g Olej olivový
50 g Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Petržel - nať
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
10 g Sůl
1000 g Vývar zeleninový
Zeleninový základ Ambiente [47025]
300 g Celer bulvový
100 g Celer řapíkatý
200 g Cibule
500 g Karotka
10 g Nové koření celé
10 g Pepř černý celý
200 g Pórek
10 g Tymián čerstvý
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 455 kcal
Kilojoule 1 902kJ
13% Sacharidy 45 g
31% Tuky 23 g
56% Sodík 1 g
36% Bílkoviny 20 g

Karotková polévka postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa s kůží zakapeme olivovým olejem a zakrytá necháme nejméně 3 hodiny odležet, pak je osolíme a na mírně rozpálené pánvi nebo grilu opečeme z každé strany asi 8 minut tak, aby byla propečená, ale zůstala šťavnatá. Z pečených prsíček nakrájíme vždy 3 filátka.

2

Kvalitní brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a nakrájíme na plátky. Čerstvou karotku oloupeme, nadrobno pokrájíme a nasekáme čerstvou petrželku. Jednu polovinu mléka ponecháme studenou, druhou ohřejeme na 70 °C.

3

Ve velkém hrnci na slunečnicovém oleji lehce osmahneme karotku, zalijeme zeleninovým základem (Ambiente zeleninový vývar) a studeným mlékem, přidáme muškátový oříšek a sůl, uvedeme do varu a 10-15 minut povaříme. Ponorným mixerem polévku rozmixujeme, přidáme ohřáté mléko, smetanu, pokrájené brambory a ještě jednou dojemna rozmixujeme. Je-li polévka příliš hustá, naředíme ji teplým mlékem.

4

Polévku rozdělíme na talíře, do středů položíme kuřecí filátka, posypeme sekanou petrželkou a servírujeme.

5

6

Zeleninový základ Ambiente [47025]:

7

Karotky, celerové bulvy a cibuli oloupeme, nakrájíme na větší kostky a dáme do hrnce. Přidáme stonky řapíkatého celeru, zalijeme studenou vodou, přidáme pepř, nové koření a tymián. Pomalu přivedeme k varu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme plamen na minimum. Vývar se nesmí vařit, měl by se pouze „táhnout“.

8

Po jedné hodině přidáme nakrájený pórek a „táhneme“ další hodinu.

9

Vývar scedíme přes hustý cedník a necháme vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept