Jednoduchý recept

Ruský boršč z brambor a zelí

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48124

Ingredience

400 g Brambory
2 ks Cibule
250 g Hovězí maso zadní
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
2 hrst Petržel - nať
2,5 dl Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
250 g Vepřová kýta
2 l Voda pitná
250 g Zakysaná smetana
400 g Zelí hlávkové bílé
200 g Červená řepa sterilovaná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 390 kcal
Kilojoule 1 631kJ
9% Sacharidy 33 g
26% Tuky 20 g
12% Sodík 239 mg
39% Bílkoviny 22 g

Ruský boršč z brambor a zelí postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme, petrželovou nať umyjeme a nakrájíme najemno.

2

Maso omyjeme, vložíme do velkého hrnce s cibulí a petrželkou, přidáme celý pepř, zalijeme 2 litry vody a dáme přibližně na 90 minut vařit. Pěnu odebíráme.

3

Bílé zelí očistíme a nakrájíme najemno. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Červenou řepu slijeme, necháme v sítu okapat a pak rozkrájíme na menší kousky.

4

Ve druhém hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm bílé zelí a brambory. Z vývaru u masa odebereme tolik, aby zelí a brambory byly ponořené a 30 minut vaříme. Pak přidáme řepu a pokud je maso měkké, přilijeme vývar z hrnce, kde jsme je vařili.

5

Maso nakrájíme na kousky a s rajčatovým protlakem přidáme do hrnce k zelenině, polévku opepříme a osolíme. Vše důkladně promícháme a necháme ještě chvíli povařit.

6

Polévku v miskách posypeme jemně nasekanými bylinkami a doprostřed dáme lžíci zakysané smetany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept