Jednoduchý recept

Soljanka z uzeného masa

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 48126

Ingredience

1 ks Bobkový list
250 g Brambory
3 ks Cibule
1 l Hovězí vývar základní
400 g Klobása uzená
1 hrst Kopr čerstvý
3 ks Okurky nakládané
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Paprika mletá sladká
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
400 g Uzené maso vařené
8 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 657 kcal
Kilojoule 2 749kJ
7% Sacharidy 26 g
68% Tuky 51 g
127% Sodík 3 g
37% Bílkoviny 21 g

Soljanka z uzeného masa postup přípravy receptu:

1

Brambory oškábeme, omyjeme a rozkrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, stejně nakrájíme i klobásu. Okurky nakrájíme na menší kousky. Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Uzené maso nakrájíme na kostičky.

2

V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme na něm nakrájenou klobásu a pak přidáme kolečka cibule. Vmícháme rajčatový protlak, přilijeme vývar, přisypeme nakrájené okurky, papriky a brambory, přidáme bobkový list, opepříme, osolíme, promícháme a vaříme na mírném ohni 30 minut.

3

Potom do hrnce přidáme nakrájené uzené maso a polovinu zakysané smetany, ochutíme paprikou a necháme ještě 10 minut za občasného míchání vařit.

4

Podáváme s plátkem citronu, posypané nasekaným koprem a lžící zakysané smetany uprostřed.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept