Gazpacho Ambiente - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gazpacho Ambiente
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 48134 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
6 g | Česnek |
100 g | Chléb pšeničný (bílý) |
20 g | Cibule |
120 g | Ocet vinný |
120 g | Okurky |
120 g | Paprika červená |
450 g | Rajčata |
10 g | Sůl |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 189,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Ocet vinný, Okurky, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Gazpacho Ambiente postup přípravy receptu:
1 | Oloupané salátové okurky, cibuli, červené papriky a česnek pokrájíme na drobné kostičky. Polovinu zeleniny, cibule a všechen česnek zalijeme bílým vinným octem, osolíme a dobře rozmixujeme. |
2 | Rozmačkáme zralá sladká rajčata, bílý chléb pokrájíme na kostky, vše smícháme, zalijeme červeným vínem Rioja a necháme 20 minut odstát, až chléb změkne. |
3 | Chléb s rajčaty a vínem pak rozmixujeme a přecedíme na mixovanou zeleninu. Polévku dáme dobře vychladit a rozdělíme na vychlazené talíře. |
4 | Servírujeme ledové, druhou polovinu okurek, paprik a cibule vyskládáme odděleně na širokých okrajích talířů. |