Treska zapečená s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska zapečená s pórkem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48135 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Pórek |
1 špetka | Sůl |
600 g | Treska aljašská |
250 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 92,7mg |
Draslík | 919,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,7mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl, Treska aljašská, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Treska zapečená s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou, opepříme a osolíme. Pórek opláchneme pod studenou vodou, rozřízneme na délku a pak nakrájíme na tenké plátky. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo a nakrájený pórek na něm krátce osmažíme. |
3 | Vymažeme zapékací mísu, naskládíme do ní plátky ryby, zasypeme je pórkem, podle chuti přidáme pepř a sůl a zalijeme zakysanou smetanou. |
4 | Mísu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 160 stupňů Celsia a 15 minut zapékáme. |
5 | Vhodnou přílohou jsou například bramboráčky. |