Jednoduchý recept

Treska zapečená s pórkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48135

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Pórek
1 špetka Sůl
600 g Treska aljašská
250 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 350 kcal
Kilojoule 1 465kJ
5% Sacharidy 20 g
23% Tuky 17 g
12% Sodík 239 mg
53% Bílkoviny 30 g

Treska zapečená s pórkem postup přípravy receptu:

1

Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou, opepříme a osolíme. Pórek opláchneme pod studenou vodou, rozřízneme na délku a pak nakrájíme na tenké plátky.

2

V pánvi rozehřejeme máslo a nakrájený pórek na něm krátce osmažíme.

3

Vymažeme zapékací mísu, naskládíme do ní plátky ryby, zasypeme je pórkem, podle chuti přidáme pepř a sůl a zalijeme zakysanou smetanou.

4

Mísu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 160 stupňů Celsia a 15 minut zapékáme.

5

Vhodnou přílohou jsou například bramboráčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept