Rozmarýnové brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rozmarýnové brambory
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48138 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 hrst | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 0,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rozmarýnové brambory postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme a ve slupce uvaříme, pak je necháme zcela vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kousky. |
2 | Rozmarýn opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a drobné jehličky nasekáme na jemno. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo a brambory na něm za stálého míchání osmažíme dozlatova. K bramborám pak přisypeme rozmarýn, podle chuti přidáme pepř a sůl, promícháme a podáváme. |
Poznámka
Rozmarýnové brambory jsou vhodnou přílohou k různým masům, především pak k masu telecímu a jehněčímu.