Zavařené borůvky ve vlastní šťávě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zavařené borůvky ve vlastní šťávě
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 48142 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
750 g | Borůvky |
150 g | Cukr krystal |
Nutriční hodnoty jedné porce
9% Kalorie 168 kcal
Kilojoule 703kJ
12% Sacharidy 43 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 2 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 96,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krystal mají zadané všechny známé hodnoty.

Zavařené borůvky ve vlastní šťávě postup přípravy receptu:
1 | Borůvky přebereme, očistíme, na sítu důkladně propláchneme vodou a necháme okapat. Poté jimi střídavě s cukrem naplníme sklenice a uzavřeme. |
2 | Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na chladnější a temné místo. |