Jednoduchý recept

Zaječí plátky se slaninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 48163

Ingredience

200 g Anglická slanina
600 g Brambory pečené
3 g Jalovec
2 g Nové koření mleté
50 g Olej slunečnicový
3 g Pepř černý mletý
10 g Sůl
200 ml Víno červené
900 g Zaječí maso
5 g Česnek sušený
1 g Šalvěj sušená

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 621 kcal
Kilojoule 2 597kJ
14% Sacharidy 49 g
34% Tuky 26 g
51% Sodík 1 g
73% Bílkoviny 41 g

Zaječí plátky se slaninou postup přípravy receptu:

1

Zaječí maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem, mletým novým kořením, sušeným česnekem, šalvějí, anglickou slaninu nakrájíme na tenké proužky.

2

V pánvi rozehřejeme olej a slaninu na něm osmahneme do křupava. Slaninu vyndáme, na olej položíme kořeněné plátky masa a zvolna z obou stran osmažíme. Podlijeme červeným vínem a podusíme.

3

Plátky masa upravíme na talíře, doplníme pečeným bramborem a ozdobíme křupavou slaninou. Porce polijeme troškou výpeku z pánve.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept