Zaječí plátky se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí plátky se slaninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 48163 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
600 g | Brambory pečené |
5 g | Česnek sušený |
3 g | Jalovec |
2 g | Nové koření mleté |
50 g | Olej slunečnicový |
3 g | Pepř černý mletý |
1 g | Šalvěj sušená |
10 g | Sůl |
200 ml | Víno červené |
900 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 144,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 23,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory pečené, Česnek sušený, Olej slunečnicový, Sůl, Víno červené, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Šalvěj sušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zaječí plátky se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Zaječí maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem, mletým novým kořením, sušeným česnekem, šalvějí, anglickou slaninu nakrájíme na tenké proužky. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej a slaninu na něm osmahneme do křupava. Slaninu vyndáme, na olej položíme kořeněné plátky masa a zvolna z obou stran osmažíme. Podlijeme červeným vínem a podusíme. |
3 | Plátky masa upravíme na talíře, doplníme pečeným bramborem a ozdobíme křupavou slaninou. Porce polijeme troškou výpeku z pánve. |