Králík s houbovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík s houbovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48172 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule červená |
20 g | Houby sušené |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
400 g | Králičí maso |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
2,5 dl | Víno bílé |
2,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 75,8mg |
Draslík | 752,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Koriandr mletý, Králičí maso, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Houby sušené, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Králík s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté hřiby zalijeme čtvrlitrem teplé vody a necháme 10 minut máčet. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. |
2 | Porce králíka omyjeme, osušíme, potřeme ze všech stran koriandrem, pepřem a solí. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a porce masa na něm prudce ze všech stran osmažíme, pak zmírníme oheň a smažíme ještě 5 minut. Osmažené maso vyjmeme a odložíme do mísy. |
4 | Do pánve na olej dáme cibuli, krátce ji osmažíme, pak přidáme hřiby i s vodou, přilijeme víno a bez pokličky vaříme, až se polovina tekutiny odpaří. Do pánve přidáme sýr, necháme ho rozpustit a pak přisypeme nakrájená rajčata. Omáčku dochutíme petrželkou, pepřem a solí, důkladně promícháme, necháme ještě krátce provařit a polijeme jí porce králíka na talířích. |