Jednoduchý recept

Králík s houbovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 48172

Ingredience

1 ks Cibule červená
20 g Houby sušené
1 kávová lžička Koriandr mletý
400 g Králičí maso
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
100 g Sýr Niva (Rokfór)
1 špetka Sůl
2,5 dl Voda pitná
2,5 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 323 kcal
Kilojoule 1 351kJ
3% Sacharidy 10 g
8% Tuky 6 g
23% Sodík 458 mg
51% Bílkoviny 29 g

Králík s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté hřiby zalijeme čtvrlitrem teplé vody a necháme 10 minut máčet. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky.

2

Porce králíka omyjeme, osušíme, potřeme ze všech stran koriandrem, pepřem a solí.

3

V pánvi rozehřejeme olej a porce masa na něm prudce ze všech stran osmažíme, pak zmírníme oheň a smažíme ještě 5 minut. Osmažené maso vyjmeme a odložíme do mísy.

4

Do pánve na olej dáme cibuli, krátce ji osmažíme, pak přidáme hřiby i s vodou, přilijeme víno a bez pokličky vaříme, až se polovina tekutiny odpaří. Do pánve přidáme sýr, necháme ho rozpustit a pak přisypeme nakrájená rajčata. Omáčku dochutíme petrželkou, pepřem a solí, důkladně promícháme, necháme ještě krátce provařit a polijeme jí porce králíka na talířích.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept