Recept

Vaječné omelety s pikantní rýží

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 48176

Ingredience

1 ks Cibulka jarní
100 g Rýže Basmati
Vařené krevety
250 g Krevety tygří - loupané
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
Vařená zelenina
100 g Baby karotka mražená
100 g Brokolice
0,5 polévková lžíce Citronová kůra
1 kávová lžička Citronová šťáva
2 špetka Cukr krupice
70 g Květák
2 špetka Pepř citronový
2 polévková lžíce Sirup zázvorový
0,5 kávová lžička Sůl
5 dl Voda pitná
1 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
Vaječné palačinky
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 špetka Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
2 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 200 kcal
Kilojoule 836kJ
5% Sacharidy 18 g
10% Tuky 8 g
30% Sodík 601 mg
42% Bílkoviny 24 g

Vaječné omelety s pikantní rýží postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme k varu 1 litr vody s 1 lžící soli, promytou rýži Basmati uvaříme podle návodu. Rozmrazené malé krevetky očistíme a omyjeme. Vložíme je do vroucí vody s 0.5 lžičky soli a znovu, od doby varu, je vaříme 3-4 minuty (víc ne). Když jsou mléčně růžové, jsou uvařené. (Vyjmeme jednu, rozlomíme, abychom zjistili, že jsou uvařené.) Vybereme je sítem, necháme okapat a vložíme do mísy.

2

V hrnci přivedeme k varu 5 dl vody s 0,5 lžičky soli a lžičkou citrónové šťávy. Mraženou baby karotku, omytou brokolici a květák povaříme 4 minuty, vyjmeme ji sítem, necháme okapat, brokolici s květákem rozděláme na malé růžičky (bez stonků), baby karotku nakrájíme na malé kostičky. Zeleninu a uvařenou rýži přidáme ke krevetkám.

3

Přidáme k nim rýžové víno, zázvorový sirup, citronovou kůru, citronový pepř a cukr podle chuti (nemusí být). Rýžovou směs promícháme a v dlaních vytvarujeme 4 malé kuličky.

4

Do mísy dáme 4 vejce, lžičku soli, mletý zázvor a bílý pepř. Vejce s přísadami vyšleháme. V pánvi rozpálíme máslo a z vyšlehaných vajíček usmažíme dozlatova 4 tenké palačinky. Usmažené rozložíme na mísu. Omyjeme jarní cibulku s delší zelenou natí (budeme potřebovat 4 stonky natě).

5

Každou rýžovou kuličku položíme na střed palačinky. Nad kuličkou svážeme palačinky zelenou natí z jarní cibulky tak, že vytvoříme malé váčky (pytlíky), položíme je na talířky a servírujeme.

Poznámka

Krevety dáme rozmrazit den předem tak, že je vložíme do mikrotenového sáčku a vložíme do misky s ledovou vodou a ledem. A necháme přes noc v chladničce. Krevety se nesmí namočit. Správné rozmrazení nám zajistí, že se rovnoměrně uvaří.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept