Jednoduchý recept

Bažant s nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 48177

Ingredience

100 g Anglická slanina
1300 g Bažant obecný
3 g Jalovec
100 g Máslo čerstvé
2 g Nové koření mleté
2 g Pepř černý mletý
100 g Pórek
600 g Rýže dušená
12 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
800 ml Vývar z hovězích kostí
1 g Zázvor mletý
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 789 kcal
Kilojoule 3 300kJ
7% Sacharidy 27 g
63% Tuky 48 g
75% Sodík 2 g
110% Bílkoviny 62 g

Bažant s nádivkou postup přípravy receptu:

1

Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky, pórek nadrobno. V pánvi rozškvaříme anglickou slaninu, jakmile pustí tuk, přisypeme žampiony s pórkem, osmahneme, osolíme, opepříme, posypeme mletým jalovcem, mletým novým kořením a zázvorem. Přidáme vejce, promícháme a odstavíme. Tuto nádivku opatrně vmačkáváme mezi kůži a maso po celém povrchu bažanta, pokud možno kůži nepoškodíme. Bažanta promačkáme, aby se nádivka pod kůží rozprostřela rovnoměrně. Bažanta vložíme do pekáčku, přidáme máslo, podlijeme vývarem, osolíme a pečeme doměkka.

2

Upečeného bažanta naporcujeme, doplníme dušenou rýží, přelijeme výpekem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept