Jednoduchý recept

Bažant s vepřovou nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 48178

Ingredience

1200 g Bažant obecný
600 g Brambory vařené
120 ml Mléko polotučné
60 g Máslo čerstvé
2 g Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
70 g Strouhanka
12 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
200 g Vepřové maso mleté
50 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 768 kcal
Kilojoule 3 213kJ
8% Sacharidy 28 g
60% Tuky 45 g
68% Sodík 1 g
107% Bílkoviny 60 g

Bažant s vepřovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Šunku nakrájíme na drobné kostičky, nasypeme do misky, přidáme vepřové mleté maso, vejce, strouhanku namočenou v mléce, sůl, pepř a důkladně promícháme. Touto nádivkou naplníme očištěného a vykuchaného bažanta, vložíme do pekáčku, přidáme máslo, kostičky slaniny, osolíme a dáme do trouby péct. Pečeme přibližně hodinu. Během pečené bažanta podléváme vodou podle potřeby a poléváme vypečeným tukem.

2

Upečeného bažanta naporcujeme a podáváme s vařeným bramborem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept