Bažant na hříbkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bažant na hříbkách
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 48189 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1200 g | Bažant obecný |
600 g | Bramborová kaše |
250 g | Hříbky čerstvé |
7 g | Kmín drcený |
100 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý celý |
150 g | Slanina vepřová |
12 g | Sůl |
150 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 190,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bažant obecný, Bramborová kaše, Hříbky čerstvé, Kmín drcený, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bažant na hříbkách postup přípravy receptu:
1 | Vykuchaného a očištěného bažanta naporcujeme, hříbky nebo jiné tvrdé houby nakrájíme na silnější plátky, slaninu na kostičky. Pekáček vymažeme máslem, na dno nasypeme plátky hub, okmínujeme, přisypeme kostičky slaniny, vyskládáme porce bažanta, na každou porci položíme hoblinku másla, osolíme, opepříme celým pepřem a vložíme pekáček do trouby asi na 10 minut. Nyní podlijeme troškou vína a pečeme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Ke konci pečení necháme tekutinu téměř odpařit. |
2 | Upečené porce bažanta upravíme na talíře, doplníme bramborovou kaší a povrch kaše ozdobíme plátky upečených hříbků. |