Jednoduchý recept

Bažant s omáčkou a knedlíčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 48196

Ingredience

1200 g Bažant obecný
80 g Celer bulvový
60 g Cibule
50 g Jíška hotová světlá
120 ml Mléko polotučné
80 g Mrkev kořen
5 g Nové koření celé
3 g Pepř černý celý
50 g Petržel kořen
30 g Petržel kudrnka
15 g Podravka
500 g Pšeničná krupice
40 g Sádlo škvařené
8 g Sůl
5 ks Vejce slepičí
2500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 851 kcal
Kilojoule 3 562kJ
21% Sacharidy 74 g
83% Tuky 62 g
35% Sodík 702 mg
111% Bílkoviny 62 g

Bažant s omáčkou a knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Mrkev, celer, petržel očistíme, nastrouháme nahrubo, cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno, petrželku posekáme na jemno. Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme strouhanou zeleninu, cibuli, vložíme do hrnce očištěného a vykuchaného bažanta, osolíme, přidáme podravku, celý pepř, nové koření, přivedeme k varu a vaříme doměkka.

2

Mezitím uděláme knedlíčky. Plec vymažeme v silné vrstvě sádlem, nasypeme na něj krupici, vložíme do trouby a za občasného promíchání pečeme dozlatova. Plech vyndáme, přilijeme horké mléko, promícháme a necháme vychladnout. Nyní přidáme vejce a vypracujeme těsto. Z těsta tvoříme knedlíčky, které zavařujeme v osolené vodě 5 minut a scedíme.

3

Uvařeného bažanta vyjmeme, obereme maso, vývar zahustíme jíškou, přimícháme petrželku a povaříme, až vznikne hladká omáčka. Bažantí maso upravíme na talíře, doplníme knedlíčky a přelijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept