Bažant s omáčkou a knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bažant s omáčkou a knedlíčky
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 48196 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1200 g | Bažant obecný |
80 g | Celer bulvový |
60 g | Cibule |
50 g | Jíška hotová světlá |
120 ml | Mléko polotučné |
80 g | Mrkev kořen |
5 g | Nové koření celé |
3 g | Pepř černý celý |
50 g | Petržel kořen |
30 g | Petržel kudrnka |
15 g | Podravka |
500 g | Pšeničná krupice |
40 g | Sádlo škvařené |
8 g | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
2500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 354,9mg |
Draslík | 690,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bažant obecný, Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška hotová světlá, Mléko polotučné, Mrkev kořen, Petržel kudrnka, Podravka, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bažant s omáčkou a knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, celer, petržel očistíme, nastrouháme nahrubo, cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno, petrželku posekáme na jemno. Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme strouhanou zeleninu, cibuli, vložíme do hrnce očištěného a vykuchaného bažanta, osolíme, přidáme podravku, celý pepř, nové koření, přivedeme k varu a vaříme doměkka. |
2 | Mezitím uděláme knedlíčky. Plec vymažeme v silné vrstvě sádlem, nasypeme na něj krupici, vložíme do trouby a za občasného promíchání pečeme dozlatova. Plech vyndáme, přilijeme horké mléko, promícháme a necháme vychladnout. Nyní přidáme vejce a vypracujeme těsto. Z těsta tvoříme knedlíčky, které zavařujeme v osolené vodě 5 minut a scedíme. |
3 | Uvařeného bažanta vyjmeme, obereme maso, vývar zahustíme jíškou, přimícháme petrželku a povaříme, až vznikne hladká omáčka. Bažantí maso upravíme na talíře, doplníme knedlíčky a přelijeme omáčkou. |