Zdravý recept

Polévka z králíka

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Polévka z králíka 5 1
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 48206

Ingredience

4 g Bobkový list
0,5 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
800 g Králičí maso
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
1 stroužek Česnek
20 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 230 kcal
Kilojoule 961kJ
3% Sacharidy 10 g
11% Tuky 8 g
11% Sodík 224 mg
51% Bílkoviny 29 g

Polévka z králíka postup přípravy receptu:

1

Králičí hlavu, kosti a břišní část dobře očistíme a omyjeme. Všechno maso naskládáme na suchý plech a v nahřáté troubě při dvěstěstupňové teplotě zapečeme přibližně 15-20 minut. Zapečené maso přeložíme z plechu do většího hrnce. Přidáme ostrouhanou mrkev, petržel, celer, oloupanou cibuli a česnekem. Vhodíme bobkový list, celý pepř, šalvěj, posypeme mletou paprikou a nakonec vše zalijeme vodou a přivedeme k varu.

2

Když je polévka vřící a hodně bublá, stáhneme plamínek a na slabém plamínku králíka vaříme 120-180 minut. Po celou dobu vaření sítkem sbíráme bílou pěnu.

3

Hotovou polévku scedíme, maso a zeleninu nakrájíme na malé kousky, které vrátíme do polévky. Přisypeme nakrájenou petrželovou nať, podle chutě osolíme, opepříme. Hrnec přiklopíme a polévku ještě přivedeme k varu. Stáhneme ji z ohně, necháme 10 minut pod poklicí a potom ji porcujeme do polévkových misek nebo hlubokých talířů.

Poznámka

Polévku podáváme teplou. Nejlépe chutná s domácími nudlemi.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Polévka z králíka
Výborná, od teď naše oblíbená. Na vařeném bílém masíčku z králíka si pochutnaly moje děti. Rvou se o líčka z hlavy. Prý je tam nejlepší masíčko :D

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept