Jednoduchý recept

Bramborová kaše s rukolou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 48209

Ingredience

2 kávová lžička Balsamico ocet
400 g Brambory
1 dl Mléko polotučné
1 kávová lžička Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Rukola
10 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 187 kcal
Kilojoule 782kJ
8% Sacharidy 30 g
6% Tuky 4 g
11% Sodík 224 mg
17% Bílkoviny 9 g

Bramborová kaše s rukolou postup přípravy receptu:

1

Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a vaříme 20 minut pod pokličkou v O,5 l osolené vody doměkka.

2

Česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. Rukolu omyjem pod studenou vodou, otrháme z ní listy a stopky odřízneme. Několik lístků dáme stranou, zbytek v mixéru rozšleháme s česnekem, octem, olejem, pepřem a solí.

3

Uvařené brambory slijeme, necháme chvilku chladnout, a poté je rozmačkáme. Metlou k nim vmícháme ohřáté mléko a postupně i ochucenou rozmixovanou rukolu. Kaši na závěr dochutíme pepřem a solí.

4

Kaši podáváme posypanou nastrouhaným parmezánem a ozdobenou lístky rukoly.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept