Recept

Ostré cuketové bramboráčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 48210

Ingredience

Bramboráčky
2 ks Chilli paprička
300 g Cuketa
1 polévková lžíce Majoránka čerstvá
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 dl Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 ks Česnek
Příloha
1 ks Cibule červená
200 g Okurka salátová
2 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl bylinková

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 212 kcal
Kilojoule 888kJ
9% Sacharidy 31 g
8% Tuky 6 g
7% Sodík 150 mg
17% Bílkoviny 10 g

Ostré cuketové bramboráčky postup přípravy receptu:

1

Cuketu omyjeme, osušíme, nahrubo nastrouháme a dáme do mísy. Chilli papričky omyjeme, rozkrájíme, zbavíme semínek a nasekáme nadrobno. Očištěný česnek utřeme. Čerstvou majoránku omyjeme, vodu setřepeme, lístky odrhneme a přidáme k cuketě, ze které slijeme vodu. Přidáme chilli, česnek, mouku, sůl, pepř, smetanu, vejce a směs důkladně promícháme.

2

Omyjeme salátovou okurku hadovku s rajčaty a zeleninu nakrájíme na silnější kolečka. Očistíme červenou cibuli a také ji pokrájíme na kolečka.

3

V pánvi si rozpálíme olej. Cuketovou směs nabereme lžící, v pánvi vytvarujeme malé kulaté bramboráčky, které usmažíme dozlatova z každé strany. Horké dáme na talíře, ozdobíme je cibulí, plátky okurky s rajčaty, které ochutíme bylinkovou solí a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept