Jednoduchý recept

Divoká kachna na víně s griotkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 48219

Ingredience

1 g Bobkový list
600 g Brambory vařené
80 g Cibule
10 ml Citronová šťáva
50 ml Griotka
150 g Jablka
3 g Jalovec
1200 g Kachna divoká
4 g Kmín celý
50 g Máslo čerstvé
2 g Nové koření celé
2 g Pepř černý celý
80 g Slanina vepřová
50 g Sádlo škvařené
12 g Sůl
1 g Tymián sušený
400 ml Víno červené
300 ml Vývar drůbeží
200 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 703 kcal
Kilojoule 2 943kJ
8% Sacharidy 30 g
42% Tuky 31 g
70% Sodík 1 g
79% Bílkoviny 45 g

Divoká kachna na víně s griotkou postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a vykuchanou divokou kachnu osolíme, okmínujeme, slaninu nakrájíme na tenké plátky, kořenovou zeleninu a jablka nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno.

2

V pekáčku rozehřejeme máslo se sádlem, přisypeme cibuli se zeleninou, osmahneme, do břicha kachny vložíme jablka, otvor zašijeme, kachnu vložíme do pekáčku, pokapeme citronovou šťávou, na povrch kachny poklademe plátky slaniny, podlijeme vývarem, okořeníme jalovcem, celým pepřem, novým kořením, tymiánem, bobkovým listem, vložíme do trouby a pečeme doměkka. V polovině pečení podlijeme vínem s griotkou a dopečeme.

3

Kachnu vyjmeme, naporcujeme, rozdělíme na talíře, z výpeku vyndáme celé koření, kachní porce doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept