Jednoduchý recept

Kvašený borůvkový sirup

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 48242

Ingredience

2 kg Borůvky
500 g Cukr krystal
10 g Kyselina citrónová

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 769 kcal
Kilojoule 3 217kJ
55% Sacharidy 197 g
2% Tuky 2 g
0% Sodík 6 mg
7% Bílkoviny 4 g

Kvašený borůvkový sirup postup přípravy receptu:

1

Borůvky přebereme, očistíme, otrháme stopky a na sítu důkladně propláchneme vodou. Vylisujeme a vzniklou šťávu necháme 2 dny zvolna kvasit. Poté scedíme přes plátno nebo stáčíme gumovou hadičkou. Přelijeme do kastrolu a zprudka zahřejeme.

2

Za stálého míchání postupně přisypeme cukr a jakmile se rozpustí, přidáme kyselinu citronovou. Odstraníme z povrchu pěnu a šťávu necháme projít varem.

3

Rozdělíme do vyhřátých lahví a převážeme pergamenem nebo dvojitým celofánem. Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme 30 minut.

4

Po vychladnutí uložíme a uchováme na temném a studeném místě.

Poznámka

Můžeme také sterilovat 10 minut od bodu varu. Čas přípravy je bez doby na kvašení-2dny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept