Spaghetti alla carbonara - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Spaghetti alla carbonara
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 48255 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
10 g | Chilli koření mleté |
150 g | Máslo čerstvé |
500 g | Pancetta |
10 g | Pepř černý mletý |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2,5 kg | Špagety |
20 g | Sůl |
300 g | Sýr Parmezán |
300 g | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 29g |
Draslík | 92,2mg |
Vláknina | 530,7mg |
Vitamín A | 963,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pancetta, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Spaghetti alla carbonara postup přípravy receptu:
1 | Nejprve na malé kostičky nakrájíme slaninu Pancetta a nastrouháme parmezán Parmigiano Reggiano. Dále v misce smícháme smetanu, mletý pepř, žloutky, parmezán a chilli koření. Dáváme pozor, aby se žloutky nesrážely, omáčka musí zůstat krémová. |
2 | Špagety uvaříme v osolené vodě al dente, tj. asi 5 minut. |
3 | Na másle pomalu opečeme kostičky slaniny, až zesklovatí, přidáme uvařené špagety, důkladně promícháme a odstavíme z ohně. |
4 | Vše zalijeme smetanovým krémem, promícháme, rozdělíme na talíře a servírujeme. |