Recept

Tagliatelle se žampiony a špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 48264

Ingredience

200 g Cibule
200 g Olej olivový extra panenský
100 g Ořechy vlašské
33 g Smetana 33% (šlehačka)
400 g Sýr Parmezán
30 g Sůl
50 g Česnek
300 g Špenát listový čerstvý
1 kg Žampiony čerstvé
Těsto na domácí těstoviny – pasta fresca Ambiente [47088]
0,4 kg Mouka pšeničná - Semolina
1 kg Mouka pšeničná hladká
400 g Olej olivový
72 g Sůl
288 g Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

79% Kalorie 1,553 kcal
Kilojoule 6 497kJ
38% Sacharidy 137 g
124% Tuky 93 g
292% Sodík 6 g
87% Bílkoviny 49 g

Tagliatelle se žampiony a špenátem postup přípravy receptu:

1

Připravíme těsto na domácí těstoviny, rozválíme ho na tenké placky, ze kterých nakrájíme široké dlouhé nudle tagliatelle.

2

Pro jednodušší krájení vyválené těsto několikrát přeložíme na sebe a podle potřeby krájíme tenčí nebo silnější nudle. Uvaříme je al dente, tj. asi 5 minut ve vroucí osolené vodě.

3

Oloupeme cibuli, česnek a žampiony. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek a žampiony na plátky a vše orestujeme na olivovém oleji. Přidáme oprané a osušené listy čerstvého špenátu spolu s nasekanými vlašskými ořechy a opékáme, dokud špenát nezměkne. Zalijeme smetanou, postrouháme sýrem Grana Padano (můžeme nahradit parmezánem) a osolíme.

4

Přidáme čerstvě uvařené tagliatelle a dobře promícháme. Nakonec pokapeme olivovým olejem.

5

6

Těsto na domácí těstoviny – pasta fresca Ambiente [47088]:

7

Obě mouky, hladkou italskou a mouku semola (nahrubo mletá tvrdozrnná pšenice), smícháme dohromady a vytvoříme kopeček, do kterého uděláme důlek. Do důlku nalijeme vejce (nejlépe pasterovaná) a vše rukama důkladně promícháme. Je-li těsto příliš tuhé a nepoddajné, přidáme opatrně trošku vody.

8

Těsto propracováváme rukama nejméně 30 minut, musí být hladké bez hrudek a nesmí se lepit.

9

Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme na 1 hodinu odpočívat do lednice.

10

Těsto vyválíme a vykrajujeme na požadované tvary (fettuccine, tagliatelle, apod.).

11

Těstoviny vaříme al dente ve vařící osolené vodě s olivovým olejem. Vodu musíme osolit tak, aby byla slaná jako konečný pokrm. Potřebné množství vody musí být vždy pětinásobkem množství těstovin. Čerstvé těstoviny nikdy po uvaření neproplachujeme vodou, ale ihned je zamícháme s omáčkou.

12

Správně uvařené těstoviny al dente mají uvnitř malou světlou tečku. Pokud je uvaříme moc, nepojmou do sebe chuť omáčky a budou rozměklé, pokud je uvaříme málo, budou se lepit na zuby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept