Pečená treska s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená treska s pórkem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48266 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Pórek |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
500 g | Treska skvrnitá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 142,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,8mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Koriandr mletý, Rajčata, Sůl, Treska skvrnitá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečená treska s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Kůži na rybě nařízneme, tresku lehce pokapeme citronovou šťávou, opepříme a osolíme. Pórek omyjeme a příčně nakrájíme na kolečka. Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na kousky. Jarní cibulky opláchneme vodou a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a také najemno nakrájíme. Chilli papričku nasekáme najemno. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej a nakrájené cibulky, česnek a chilli papričku na něm krátce osmahneme. Pak přidáme pórek a smažíme 3 minuty, potom přisypeme nakrájená rajčata, směs opepříme, osolíme a promícháme. |
3 | Zeleninovou směs z pánve dáme do zapékací mísy, na ni položíme tresku, posypeme koriandrem a pečeme 25 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů. |
4 | Na servírovacích talířích podáváme tak, jak jsme rybu upekli - dole zelenina, na ní treska. |