Jednoduchý recept

Sendviče z vaflového těsta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 48297

Ingredience

Vafle
100 g Jogurt bílý
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
4 polévková lžíce Minerální voda perlivá
100 g Mouka žitná bílá
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej sezamový
1 polévková lžíce Ovesné vločky
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Semínka slunečnicová loupaná
0,5 polévková lžíce Sezam - semena
2 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
Ochucený sýr
1 polévková lžíce Pažitka
2 špetka Pepř bílý
100 g Sýr Lučina - termizovaný
2 špetka Sůl
Na ozdobu
100 g Okurka salátová
120 g Prsa krůtí uzená
4 ks Rajčata
4 ks Ředkvička

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 516 kcal
Kilojoule 2 157kJ
8% Sacharidy 28 g
50% Tuky 37 g
15% Sodík 308 mg
32% Bílkoviny 18 g

Sendviče z vaflového těsta postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme změklé máslo, vejce a elektrickým ručním šlehačem vyšleháme pěnu. Přidáme bílý jogurt, minerální perlivou vodu, mouku, sezamová a slunečnicová semínka, ovesné vločky, sůl, pepř a prášek do pečiva. Směs dobře vymícháme.

2

Vaflovač vymastíme olejem (pokud máme teflonový, nemusíme mastit), předehřejeme na správnou teplotu a postupně z těsta dozlatova upečeme vafle.

3

Omyjeme pažitku, drobně ji pokrájíme. Do mísy dáme čerstvý krémový sýr, sůl, pepř a promícháme s pažitkou. Omyjeme a osušíme čerstvou zeleninu: salátovou okurku, ředkvičky a malá rajčata. Okurku s ředkvičkami pokrájíme na plátky, rajčata rozkrájíme na čtvrtky. Uzená krůtí prsa nakrájíme na nudličky.

4

Upečené vafle potřeme ochuceným sýrem, ozdobíme plátky okurky, ředkvičky, nudličkami masa a rozkrájenými rajčaty. Ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept